Diety pudełkowe
Dodane 18 czerwca 2020Najczęściej w dość dużych miastach możemy zobaczyć reklamy z usługami cateringu dietetycznego. Taka dieta pudełkowa oferuje pełne codzienne posiłki dokładnie odmierzone z dostawą do domu. W zależności czy jest się wegetarianinem, bezglutenowcem, albo też weganem można samemu ustalić całościowy bilans, brać też pod uwagę zapotrzebowanie na białko czy inne parametry. Duża ilość ofert może być dowolnie spersonalizowana tak, żeby odpowiadała naszym potrzebom, nawet można sporządzić własny catering wegański.
Catering dietetyczny jest idealnym wariantem dla osób ciężko pracujących, którzy nie są w stanie znaleźć czasu na przygotowywanie posiłków, oraz także dla tych co brakuje cierpliwości oraz determinacji do konkretnej diety. Fit catering wspomaga każdego rodzaju diety redukcyjne, nie trzeba się zamartwiać mierzalnością każdego posiłku. Dania zostają podzielone na kilka małych porcji, przez co zostaje sporządzony jadłospis całodniowy, dlatego występują nikłe szanse, że zdecydujemy się na fast food. Znika szansa na odczucia wiecznego głodu, ponieważ regularnie nasz organizm dostaje syte posiłki. Z wyjątkiem oszczędności czasu mamy gwarancję różnorodności i dobrze zbilansowanych posiłków. Fit lunchboxy są dobrze zamknięte, gotowe i komfortowe do torby treningowej. Cały jadłospis jest gotowy, nie trzeba się przejmować tym, że nie da się zrobić zakupów bądź nie będzie co jeść wieczorem. odpowiedni fit catering zawsze powinien być w rozsądnej cenie.
W przypadku jeśli chcemy aby potrawy były przyrządzane ze zdrowych i świeżych produktów, warto sprawdzić czy firma bierze produkty u danych rolników, czy też w większych hurtowniach. Pamiętajmy, aby przed decyzją nawiązania współpracy z daną firmą wypróbować dane zestawy próbne. Warto też zwrócić uwagę czy dany fit-catering posiada współpracę z dietetykiem i czy możliwe jest przyrządzanie indywidualnej diety zgodnej z osobistymi upodobaniami. Twoje zdrowie jest najważniejsze, dlatego warto dowiedzieć się czy tamtejsi kucharze uwzględniają alergeny i wybory kulinarne – jeśli masz uczulenie na ser żółty, pomidory lub paprykę, warto określać to w zamówieniach, wtedy unikniemy sytuacji marnowania, czyli wyrzucania większości jedzenia do kosza.